Over het Nationale Sinterklaaslied

Het Nationale Sinterklaaslied is een jaarlijks Sinterklaaslied voor en door kinderen. Ieder jaar wordt in oktober het nieuwe nummer uitgebracht door de kinderen van de Pietenkidz, voorafgaand aan de landelijke Sinterklaasintocht.

In 2021 is voor het eerst het Nationale Sinterklaaslied uitgebracht onder de titel 'Juichen voor de Sint'. De videoclip werd opgenomen in Doesburg. Met dit lied zetten de Pietenkidz een jaarlijkse traditie neer, waaraan alle kinderen kunnen meedoen. De kracht van het Nationale Sinterklaaslied is dat het door kinderen wordt gezongen en voor alle kinderen in Nederland is.

Het initiatief is in 2021 ontstaan uit een gemeenschappelijk idee van een aantal fans van Sinterklaas. Zij wilden door middel van muziek iedereen verbinden, want Sinterklaas is hét feest voor alle kinderen. Het Nationale Sinterklaaslied is bedoeld om alle kinderen mee te laten zingen en dansen tijdens de intocht van Sinterklaas in elk dorp en elke stad of wanneer Sinterklaas en de Pieten een bezoekje brengen aan school. Net als veel andere kinderen zijn de Pietenkidz superfan van het Sinterklaasfeest en samen juichen ze voor Sinterklaas, het feest voor alle kinderen!

Naast het Nationale Sinterklaaslied wordt er een gratis pakket samengesteld voor scholen, intochten en evenementen. Er kan gebruik worden gemaakt van bladmuziek, dansinstructie, kleurplaten, werkbladen en ander aansprekend lesmateriaal.

Het Nationale Sinterklaaslied kan inmiddels rekenen op steun van diverse partners, zoals gemeentes, scholen en dansscholen.

Samen maken wij ons sterk voor hét Sinterklaasfeest voor alle kinderen!

Jaarlijkse traditie Het Nationale Sinterklaaslied

Nationale Sinterklaaslied 2023
'Handjes in de Lucht'

Op maandag 16 oktober 2023 is 'Handjes in de Lucht' uitgebracht als het Nationale Sinterklaaslied 2023. De videoclip is opgenomen op een feestlocatie in Den Haag.

Het Nationale Sinterklaaslied 2023 is geschreven en geproduceerd door Rick Pols en Linda Pols.

Sinterklaas Superfan het Nationale Sinterklaaslied 2022 gezongen door de Pietenkidz

Nationale Sinterklaaslied 2022
'Sinterklaas Superfan'

Op vrijdag 7 oktober 2022 is 'Sinterklaas Superfan' uitgebracht als het Nationale Sinterklaaslied 2022. De videoclip is opgenomen in Schiedam en met medewerking van de Gemeente Schiedam, Openbare basisschool De Singel, Ballet- en Dansstudio Schiedam.

Het Nationale Sinterklaaslied 2022 is geschreven en geproduceerd door Rick Pols en Linda Pols.

Juichen voor de Sint, het Nationale Sinterklaasliedje 2021 door de Pietenkidz

Nationale Sinterklaaslied 2021
'Juichen voor de Sint'

Op 1 november 2021 is 'Juichen voor de Sint' als eerste single van Het Nationale Sinterklaaslied uitgebracht.
De videoclip "Juichen voor de Sint" is opgenomen met medewerking van de Gemeente Doesburg, de Openbare Basisschool de Horizon en DJF Dance Centre.

Het Nationale Sinterklaaslied 2021 is geschreven en geproduceerd door Rick Pols en Linda Pols.

De Pietenkidz

De Pietenkidz zijn kinderen die superfan zijn van het Sinterklaasfeest en houden van zingen en dansen. Ze zingen de leukste Sinterklaasliedjes waarmee ze alle kinderen met elkaar willen verbinden.

Sinterklaas is het feest voor alle kinderen in Nederland en België! De Pietenkidz van 2023 zijn Zoë Billy, Emma, Xiao Song, Fay, Stan, Fien, Sophie, Jason, Sanne, Jurre, Linde, Lizzy, Pien, Lotte, Noé en Jayla.

Volg en tag de Pietenkidz: @pietenkidz #pietenkidz

Pietenkidz 2022

Sinterklaas, hét feest voor alle kinderen!