Het Nationale Sinterklaaslied 2022

Sinterklaas Superfan

Op 7 oktober 2022 is het tweede Nationale Sinterklaaslied uitgebracht door de kinderen van de Pietenkidz onder de titel "Sinterklaas Superfan".

Met het lied "Sinterklaas Superfan" zetten de Pietenkidz de traditie door, waaraan alle kinderen kunnen meedoen. Want wie is er nu niet Fan van Sinterklaas? Dit jaar is er gekozen voor de Schiedam om zijn historische binnenstad en monumentale gebouwen.

Sinterklaas Superfan is geschreven en geproduceerd door Rick Pols en Linda Pols. Voor de choreografie en dansers is de samenwerking gezocht met Rowana Wolff van Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen.

De Pietenkidz van dit jaar bestaan uit Hannah, Xiao Song, Stan, Jikke, Jurre, Sophie, Kenza, Caithlyn, Fay, Sanne, Quincy, Jason, Luna, Lotte, Amilyah en Mila.

De dansers in de videoclip zijn Owen, Trevor, Milou, Daimy, Aleyna, Evi, Lot, Mayra, Noelle, Otis, Jeady, Ruya, Shainilou en Vivienne.

De videoclip "Sinterklaas Superfan" is opgenomen met medewerking van de Gemeente Schiedam, Judith Blenke & Carla Vermunt (Gemeente Schiedam), Burgemeester Cor Lamers, Paul van Wijngaarden (Grote of Sint Janskerk Schiedam), Politie Schiedam, Glowgolf Schiedam, Zarah Bloemen en planten, Intertoys, Pare Exclusive & natuurlijk alle andere superfans die hun medewerking hebben verleend aan deze videoclip.

Het Nationale Sinterklaaslied 2022

Sinterklaas Superfan het Nationale Sinterklaaslied 2022 gezongen door de Pietenkidz

Sinterklaas Superfan

Uitgebracht op: 7 oktober 2022
Productie & tekst: Rick Pols en Linda Pols
Pietenkidz: Hannah, Xiao Song, Stan, Jikke, Jurre, Sophie, Kenza, Caithlyn, Fay, Sanne, Quincy, Jason, Luna, Lotte, Amilyah en Mila
Plaats: Gemeente Schiedam
School: Openbare Basisschool de Singel Schiedam
Dansschool: Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen
Choreografie: Rowana Wolff
Dansers: Owen, Trevor, Milou, Daimy, Aleyna, Evi, Lot, Mayra, Noelle, Otis, Jeady, Ruya, Shainilou en Vivienne

 

De Pietenkidz

De Pietenkidz zijn kinderen die superfan zijn van het Sinterklaasfeest en houden van zingen en dansen. Ze zingen de leukste Sinterklaasliedjes waarmee ze alle kinderen met elkaar willen verbinden.

Sinterklaas is het feest voor alle kinderen in Nederland en België! De Pietenkidz van dit jaar zijn Hannah, Xiao Song, Stan, Jikke, Jurre, Sophie, Kenza, Caithlyn, Fay, Sanne, Quincy, Jason, Luna, Lotte, Amilyah en Mila.

Volg en tag de Pietenkidz: @pietenkidz #pietenkidz

Backstage foto's

Dansinstructie

'Sinterklaas Superfan' is het Nationale Sinterklaaslied 2022.

In deze dansvideo legt danscoach Sharon, samen met Otis, Mayra, Aleyna en Lot, je stap voor stap uit hoe je de dans kan instuderen. Dans je mee?

Sinterklaas, hét feest voor alle kinderen!